Om Thùy-Linda

BIO

Linda Luu er født i Fredrikstad, oppvokst i Moss og bor i Oslo med sin mann og deres to barn. Hun ferdigutdannet lege fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i 2012 og fullførte turnustjenesten på avd. Orkanger på St. Olavs hospital og Saksvik Legekontor i Malvik kommune i 2014. Hun har erfaring som medisinstudent på Lade behandlingssenter for rusmisbrukere og  har jobbet som sommervikar på Østfold Sykehus. Hun tok psykologi årsenhet på Universitet i Oslo i 2004/2005 og året etter studerte hun religionsemner som buddhisme og hindusime ved samme universitet. I flere somrer har hun hatt stillingen som førstekonsulent/saksbehandler i Utlendingsdirektoratet (UDI). Hun har erfaring fra oppholdsavdelingen med blant annet au-pair- og studentvisumsøknader. I 2009 dro hun på sommerutveksling i Indonesia på avdeling indremedisin/tropemedisin på lokalsykehuset i Padang. Høsten 2013 blir hun valgt som Yngsterepresentant/tillitsvalgt i Yngre legers forening (Ylf) for alle turnusleger i Helse-Midt for 2 år. I 2014 flytter hun tilbake til Oslo. I de siste årene jobbet som allmennlege i bydel Gamle Oslo før hun mai 2018 starter som fastlege på Sæter Legegruppe i bydel Nordstrand. For tiden har hun permisjon fra stillingen som fastlege og jobber som kreftlege på Ullevål Sykehus som en del av sin spesialisering i allmennmedisin.

Linda Luu er mest kjent for sitt samfunnsengasjement. Hun ble i 2017 kåret til årets Lokal ildsjelpris utlevert av Apotek 1 under Nobelsamlingen før Fredspriskonserten i forbindelse med hennes engasjement for mangfoldig scenekunst! I løpet av våren 2020 fullfører hun i tillegg en bachelorgrad i musikkvitenskap ved Universitet i Oslo.

Miljøengasjement

Under studietida hadde hun ulike lederverv i Norsk medisinstudentforening – en partipolitisk uavhengig organisasjon med hovedoppgave å arbeide for medisinstudentenes faglige, økonomiske og sosiale interesser. I 2009 ble hun utpekt som nasjonal koordinator for utvalget for Klima og helse i Norsk medisinstudentforening (Nmf) og satt i Legeforenings utvalg for global oppvarming og helse. Hun var kampanjeleder for Nmfs største kampanje “Klima=Helse” og var festivalsjef for “Klimastival” i Oslo. I klimapanel under kampanjen var blant annet daværende miljøvernminister Erik Solheim, president i Legeforeningen Hege Gjessing, leder i miljøorganisasjonen Einar Håndlykken og forfatter Jostein Gaarder. I 2014 og i 2015 har hun vært en del av Science Team på EAT Stockholm Food Forum som rapportør i ulike kompetanseforum (“EAT and the Asian region” og “EAT economics”).

Politisk aktiv

Linda Luu var folkevalgt i Trondheim bystyre for Arbeiderpartiet og satt i finans- og næringskomitéen i perioden 2011-2014. Hun har siden 2008 vært styremedlem i Trondheim Arbeiderparti og har blant annet vært kvinnepolitisk ansvarlig. Linda Luu ble valgt ut til å delta på Trondheim Arbeiderparti sin lederskole i 2013. Hun har også vært varamedlem i Sør-Trøndelag Arbeiderparti.

Mangfoldig scenekunst

I 2010 var hun initativtaker til non-profitt organisasjonen KulturKlovnene (KK). KK utvikler og produserer teaterstykker, musikaler og konserter. KKs formål er blant annet å motivere og øke interessen for utdanning og/eller yrkesvalg innenfor scenekunst blant unge med minoritetsbakgrunn. I 2012 satte KK opp en egenprodusert musikal “Under Samme Himmel” på Den Norske Operaen & Ballett i Oslo. Alle forestillinger var utsolgte. Linda Luu skrev musikalen med Ky Tran og debuterte som manusforfatter og regissør. KK har alltid vært involvert i ulike veldedighetsprosjekter.

I 2014 satte KK i samarbeid med Senhoa og Milo Cambodia opp en barneteateroppsetning for 100 barn med Linda Luu som teaterinstruktør i Siem Reap i Kambodsja. I tillegg utviklet Linda Luu helsestasjonsprogram og gjennomførte generell helsesjekk på 70 barn tilknyttet Senhoa. I 2015 setter KulturKlovnene og Linda opp sin andre produksjon på Den Norske Opera & Ballett med henne som manusforfatter, sangskriver og regissør. Musikalen heter “Domino” og er skrevet med komponisten Dang Pham. Hun har også skrevet manus til teaterkonsertene “Sam og de tre juleønskene” (2016), “Bernards Julekort” (2017)og ” Den Siste Julesangen” (2018). Hun holdt sin første soloopptreden med konsertforestillingen “Kjærlighet, skam & sykdom” i 2018. Hun er for tiden aktuell som produsent med “Mannemonologene” (2019) av Stine Sandnes.

PRODUKSJONER

Teaterforestilling Mannemonologene (Sentralen, Oslo, 2019) – produsent og markedsansvarlig

Teaterkonsert Den Siste Julesangen (Sentralen, Oslo, 2018) – produsent og manusforfatter

Konsertforestilling Kjærlighet, skam og sykdom (Sentralen, Oslo, 2018) – manusforfatter, låtskriver og skuespiller

Open Mic Grip Scenen (Sentralen, Oslo, 2018) – medkoordinator og markedsansvarlig

Teaterkonsert Bernards julekort (Sentralen, Oslo, 2017) – manusforfatter og regissør

Open Mic Grip Scenen (Sentralen, Oslo, 2017) – programansvarlig

Teaterkonsert Sam og de tre juleønskene  (Sentralen, Oslo, 2016) – produsent, manusforfatter og regissør

Open Mic Grip Scenen (Åpen Scene, 2016) – produsent

Julekonsert (Cafeteateret, Oslo, 2015) – musikalsk ansvarlig

Musikal Domino (Den Norske Opera & Ballett, Oslo, 2015) – manusforfatter, regissør og sangskriver

Konsert Asia Live in Norway (Den Norske Opera & Ballett, Oslo, 2015) – programansvarlig

Jubileumskonsert Oslo Ve Dem (Eventhallen, Oslo, 2014) – produsent og programleder

Musikal Savann – the moon catcher (Siem Reap, Kambodsja, 2014) , produsent, manusforfatter og regissør

Konsert med Anh Vu (Cafeteateret, Oslo, 2014), produsent og programleder

Musikal Under Samme Himmel (Den Norske Opera & Ballett, Oslo, 2012), manusforfatter, regissør og sangskriver

Konsert Trondheim Ve Dem (Olavshallen, Trondheim, 2010), produsent og programleder

 


Bilder på bloggen er kreditert til Phuong Costello Photography- www.phuongcostello.com.


I MEDIA
NRK 09.10.15 (kronikk): Ikke mobb kollegaen min
NRK Østlandssendingen 31.07.15 (radio-intervju): Lege forteller om vold på jobben
Dagsavisen 09.06.15 (kronikk): EAT-kritikk på ville veier
NRK Dagsrevyen 03.02.15 (TV-intervju): Tet-festival
Aftenposten Osloby 01.02.15 (intervju): Springbrett for flerkulturell ungdom
Utrop 15.01.15 (intervju): En kunstnerisk kraftstasjon
Utrop 30.12.14 (pressemelding): Vietnam kommer til Operaen
Moss 17.01.11 (intervju): Bli med i klimakonkurranse
Moss Avis 01.12.09 (intervju): Skal overrekke kravene i klimaoppropet
Adressa 06.03.07 (intervju): Trondheim er best