#medbikini

Posted by in Helse, Hverdagen

Frontfoto av IBT
#medbikini Hva skjer? Hvorfor blir kvinner betraktet som mindre profesjonelle som leger hvis de viser seg i bikini? Studien «Prevalence of unprofessional social media content among young vascular surgeons» møter nå mye motstand verden over, og jeg kom over en kronikk om dette som fikk meg til å tenke.
Hva har kroppen min med min intelligens å gjøre?
Hva har kroppen min med min prestasjon å gjøre?
Hva har kroppen min noe med min rolle som lege i det hele tatt?
Våre kvinnelige kropper presterer ikke mindre enn våre mannlige kollegaer.
Våre kropper tar 18 timers vakter og passer på våre pasienter.
Våre kropper diagnoserer og behandler pasienter.
Våre kropper legger pasienter i narkose og opererer dem.
Våre kropper gjør hjerte-lunge-redning på en sjåfør etter en bilulykke.
Våre kropper holder rundt en sønn som nylig mistet sin mor til en alvorlig kreftsykdom.
Våre kropper undersøker et bevisstløst barn som har vært i en drukningsulykke.
Våre kropper jobber sammen mot en global helsekrise og sloss hver dag for å forhindre at Covid-19 tar liv.
Det er min kropp med strekkmerker, stort keisersnittarr og åreknuter. Det er min kropp som har gått gjennom to svangerskapskomplikasjoner og to vanskelige fødsler. Det er min kropp jeg har lært å bli glad i og stolt over med årene. Om jeg koser meg på stranda med min familie, sier ingenting om min legegjerning. Om jeg løper, klatrer eller står på ski, trent eller utrent, er mellom meg og min kropp.
Det er nettopp det det er: kropp er topp og la oss vise frem alle fasonger uten å føle skam eller bli dømt for å være uprofesjonelle🤘