På scenen ≠ virkelighet

Posted by in Eventyr, Hverdagen, Jobb, Kultur, Musikk

Det vi ser på film, på en scene eller på tv er med å bygge på stereotypier. Hvorfor våger ingen å gå mot strømmen? Det handler ikke om kvotering, det handler ikke om å fargelegge sannheten eller det handler heller ikke om mangfold for inkluderingen sin skyld. Det handler rett og slett om å vise virkeligheten som den er! Hvorfor må vinklingen fortsatt eies av den hvite mannen? Dette forsterker holdninger og verdier som ikke beskriver den verden vi lever i, men er med å sette mennesker i bås og ikke minst skape avstand mellom mennesker og kulturer. Aldri før har det vært viktigere at produsenter, manusforfattere, filmskapere og regissører drar i samme retning og stopper denne skumle polariseringen i det samfunnet vi lever i. Vi har sett hvor farlig den type tankegods kan føre til! KulturKlovnene inviterer til debattpanel om temaet 2. november på Sentralen.

I år fyller KulturKlovnene 10 år – fra å være en vennegjeng som bare ville lage show til å ta et bevisst samfunnsansvar i alle våre produksjoner. I 10 år har vi fått lov til å leke, og vi føler oss privilegerte! Vi beviser stadig at vi trenger ikke å lene oss på lettvinte poeng for å vinne publikums hjerte. Ved å tenke nytt, klarer vi å utvikle oss. Noen ganger bommer vi, men stort sett treffer vi. Og da treffer vi gjerne blinkskudd! Takk for tålmodigheten og alle som har fulgt med oss på denne reisen <3

Lørdag 2. november feirer vi bursdag og inviterer til en nostalgisk festkveld med debattpanel om mangfold på scenen, intervju med noen av skuespillerne til årets oppsetning “Mannemonologene” og akustisk konsert med skuespillere/sangere/musikere i KulturKlovnene. Selvfølgelig blir det også bursdagskake! Gratis inngang / Ingen påmelding / Begrenset med antall plasser! Velkommen til bursdagsfest!