Mer enn et hjem!

Posted by in Eventyr, Hverdagen

Midt i blinken for oss

“Jeg har en liten leilighet i byen. Du er på jakt etter leilighet. Er ikke det bedre at jeg selger min og vi kjøper oss en større leilighet sammen?”

Og da er det gjort: Vi hopper rett og slett ut i det. Leiligheten blir kjøpt i mai 2012. Det er luksus å bo romslig sentralt og ha det høyt under taket. Dessuten har vi tilgang til en vanvittig stor terasse og garasjeplass i kjelleren- midt på Solsiden og i et av Trondheims mest attraktive områder. Leiligheten er midt i blinken for oss!

Den er opprinnelig inndelt i mange rom, har hvite vegger og klassisk gulvparkett. Standarden er fin og vi kan i prinsippet bare flytte rett inn. Slik så leiligheten da vi kjøpte den:

bilde kjøkken

Men vi velger å ikke flytte rett inn.

Oppussingsprosjekt

Hva får du når du putter to kreative hoder under samme tak? Et lekent hjem!  Vi begge liker å bo urbant og har alltid likt storbyfølelsen når vi har vært ute og reist. Denne følelsen ville vi ha med oss til lille Trondheim. Med dette i bakhodet prøver vi å skape et hjem med mye sjel i veggene – kombinere det nye med det gamle.

Vi hiver oss løs på et vanvittig oppussingsprosjekt! Vi slår ned vegger, kjører kilovis med søppel til dynga, legger nytt gulv, setter opp nye vegger, legger lister og vi maler. Vi leier inn rørlegger og elektriker. Her ser dere klipp fra da vi slo ned veggen i stua:

Famile og venner som stiller opp

I løpet av denne prosessen blir vi bedre kjent med hverandre (både på godt og vondt) og ikke minst er vi heldige som får MYE hjelp fra familie og venner. Igjen tusen hjertelig takk – dere vet hvem dere er!

Vi bor i et slagmarkliknende hjem og i et støvhelvete. Det er helt kaotisk.

stuevegg utstyr

Det blir mange timer med hardt arbeid, svetting og frustrasjonsutbrudd. Vi river oss i håret. Ting tar lengre tid enn det vi tror og det blir dyrere enn det vi har beregnet. Men det er vel en del av oppussinga? Etterhvert ser vi leiligheten ta form og blir mer og mer glad i og stolt av den. Det er godt å kunne si at det er verdt det!

Her er resultatet:

Annonsebilder-22

Annonsebilder-26

Annonsebilder-23

 

Annonsebilder-35

Knutepunkt og gode naboer

Beliggenheten har gjort at det har vært en naturlig knutepunkt for å samle venner og familie. Takterassen har blitt benyttet flere lange sommerkvelder med grilling, god mat og øl.

Jeg vil påstå at jeg har aldri opplevd et hyggeligere sameie. Naboene er meget hyggelige, hjelpsomme og det er en ironisk nok en fryd når man samles til dugnadsarbeid.

Vi er veldig fornøyd med resultatet og håper også at du liker den. Nå skal vi med tungt hjerte selge leiligheten, men man må lukke en dør for åpne en annen. Det er vemodig å flytte fra trivelige Trondheim. Har vært en utrolig fin tid:) Men nå er det Oslo som venter oss -gleder oss til det neste kapittelet!

 

Annonsebilder-27

Annonsebilder-36

Annonsebilder-43

Annonsebilder-45

Annonsebilder-47

Annonsebilder-51

Annonsebilder-52

Du kan finne flere bilder på Finn.no. Det er visning onsdag 1.oktober kl 18.30-19.15. Spre gjerne ordet!