Musikalprosjekt med MILO Cambodia

Posted by in Jobb, Kultur, Musikk, Reiser

MILO Cambodia og KulturKlovnene (KK) inngår et spennende samarbeid i forbindelse med vår barneteateroppsetning med Senhoa.  Vi ønsker å sette fokus på arbeidet med barn i fattigstrøkene og benytter nettopp drama og musikk som sentrale aktiviteter i vårt arbeid. Dette er det andre prosjektet KK har i Kambodsja.

aya milo

MILO Cambodia ble grunnlagt av Aya Urata. Hun er en japansk jente som er utdannet musiker og  har jobbet som pianist i Japan og Canada før hun bosatte seg i Kambodsja for 8 år siden.

MILO Cambodia har et utdannelseprogam i musikk både på den internasjonale skolen og den offentlige skolen. De har som mål å lære barna basal musikkteori og innføre musikk som en naturlig del av skolehverdagen deres. MILO Cambodia har mer enn 300 studenter i programmet deres.

Aya Urata og jeg kom veldig godt overens og storkoste oss da vi skrev barnemusikalen. Oppsetningen vil være i mai i Siem Reap og bestå av studenter ved MILO Cambodia (6-15 år) og barn ved LKC/Senhoa (4-6 år). Stykket vil være på engelsk/khmer. Jeg er regissør og Aya Urata er musikalsk leder. De neste ukene vil det bli mange livlige øvinger med teater, sang og dans! Det blir morsomt å kle opp ungene i fargerike kostymer og med teatersminke!

Takk til alle som har gitt støtte til veldedighetsprosjektet vårt i Kambodsja og bidratt til at KulturKlovnene kan spre latter og glede i hverdagen til disse barna!

Lyst å vite mer om MILO Cambodia? Gå inn på deres hjemmeside her. Bildene er hentet fra facebooksiden til MILO Cambodia/Aya Uruta.

ainstrumenter

OM KULTURKLOVNENES TEATERPROGRAM I KAMBODSJA (pilotprosjekt)

Formålet er å lære barn og ungdommer i drama, dans og sang. Dette programmet tilbyr veiledning og produksjon av teateroppsetning for barna tilknyttet Senhoas Lotus Kids’ Club. Dette er et aktivitetstilbud for barna på ettermiddagen.

Programmet innebærer å arbeide med scenografi, kostyme og sminke. I teater gir vi barna en annerledes arena for læring og mestring. Gjennom å være kreativ kan de utvikle sosial og faglig kompetanse som gir mestringsfølelse, hverdagsglede og lar dem skape noe ut fra seg selv. 

KulturKlovnenes teaterprogram er i samarbeid med MILO Cambodia. 

Varighet:  4 uker.