Ingen seier er vunnet for alltid. Nye seier må til!

Posted by in Politikk

Vi må kjempe for å bedre kvinners rettigheter 365 dager i året og bruke spesielt kvinnedagen idag til å rette flomlys på politiske avgjørelser som kan krenke kvinners rettigheter.

Er du for at alle mennesker skal ha valgfrihet til å utdanne seg og være en del av arbeidslivet- altså hele arbeidstokken skal bestå av både kvinner og menn? Da kan vi ikke ha lovforslag som reverserer likestillingen i Norge: økt kontantstøtte, kutt i pappaperm og barnehageutbygging.

Vi må ikke bagatallisere den politiske viljen for å innføre reservasjonsrett for fastleger – men se på det i den store sammenheng! Hva er dette starten på? Hva slags konsekvenser gir dette? I Europa ser vi en innstramming av abortloven. Spania går mot å få en av de strengeste abortlovene i Europa. I Italia nekter legene å utføre abort. Er vi dessuten for et samfunn der enkeltpersoner kan velge bort lovpålagt arbeid?

“Ingen seier er vunnet for alltid”
– Martin Kolberg, Arbeiderpartiet

I den globale verden lever over 1 milliard mennesker lever i ekstrem fattigdom.

Visste du at over 70 % av disse er kvinner?

Visste du at kvinner tjener kun 1/10 av all inntekt i verden?

Visste du at kvinner eier kun 1 % av alle eiendom?

På verdensbasis er mer enn hver tredje kvinne offer for seksuelle overgrep og fysisk vold, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Vold er aldri noen privatsak, men et globalt samfunnsproblem.

Er dette tilfeldig eller er det en åpenbar diskriminering?

Diskriminering av jenter og kvinner er brudd på deres menneskerettigheter. Kjønnsdiskriminering får store konsekvenser for den sosiale og økonomiske utviklingen.

Feminisme burde ikke være forbeholdt venstresiden og feminisme burde ikke være forbeholdt kvinner. Hele den politiske linja og kvinner som menn burde sammen bekjempe feminisert fattigdom og bedre kvinners rettigheter her i landet, Europa og resten av verden. Dette vil være et stort løft som bidrar til å bedre samfunnet som helhet.

Jeg forstår ikke argumentet at kvinnedagen 8.mars ikke er aktuelt lenger. Det er ingen motsetning å markere kvinnedagen og kjempe for det resten av året. Jeg setter enorm pris på store demonstrasjonstog, diskusjon og opplysning om kvinners rettigheter! Ingenting er en selvfølge. Ingen seier er vunnet for alltid. Nye seier må til!