Da var det min tur å søke jobb

Posted by in Helse, Hverdagen

Tiden flyr og jeg er snart ferdig med min turnustjeneste. Etter 1,5 år på sykehus, sykehjem, helsestasjon, legekontor og legevakt, er jeg snart ved mitt neste veikryss og holder på å se etter ny jobb.

Dagene går til å gå gjennom ledige jobbstillinger på nett, aviser og i tidsskrifter. Oppdatere min Linkedin-profil. Skrive søknader. Finpusse på min CV. Gjøre meg klar til å møte verden. Forberede meg på å bli avvist. Få avslag. Jeg har ikke peiling på hva fremtiden har å bringe- HVOR jeg får jobb, HVA slags type jobb jeg får eller HVEM jeg kommer til å bli kjent med! Det er vel i slike stunder, man blir presset til å sette seg ned, reflektere litt og faktisk ta noen aktive valg.

Jeg tror på kombinasjonen av tilfeldigheter og hardt arbeid.  Jeg tenker ofte at det gjelder å gripe de sjansene man får. Være uredd i ny og ne. Det sies at det er bedre å ha høye mål og bomme enn å ha lave mål og treffe.

Det er nok flere som er i samme situasjon som meg. Vet at denne jobbjakten kan tappe deg for all energi og legger derfor ut noen motivasjonsord så vi kan holde motet oppe sammen i denne jungelprosessen:

 

“The journey is the reward.” – Chinese Proverb

Noen ganger er veien til målet viktigere enn målet seg selv. Ikke glem det når du får avslag på jobbsøknader.

 

“The best way to predict your future is to create it.” – Abraham Lincoln

Ditt liv, dine valg og dine konsekvenser. Hvis ikke du selv tar tak, hvem skal gjøre det for deg?

 

“Life’s like a movie, write your own ending. Keep believing, keep pretending.” -J. Henson

Okey, man kan ikke forutse alt som skjer og man kan heller ikke alltid få det som man vil. Men det gjelder å ta bevisste valg og gjøre det beste ut av enhver situasjon.

 

 “Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.” –Churchill

Vet du hvor mange ganger Thomas Edison prøvde å lage en lyspære og mislykket? Svaret er over 1000 ganger! Med andre ord: Ikke mist motet.

 

“Worrying does not empty tomorrow of its troubles, it empties today of its strength.” -Unknown

Bruk energien din riktig. Unngå mennesker som tapper deg for energi og ikke unner deg gode ting i livet. Omgås med mennesket som vil deg vel. Vær med mennesker eller i miljøer som stimulerer deg på en positiv måte. Ikke gjør deg avhengig av andres bekreftelse for å gjøre deg tilfreds og lykkelig.

 

“I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.” -Jordan

Du må tørre å mislykkes. Å mislykkes, er ikke et negativt ord. Tenk på det som et eksperiment som må prøves ut. Det viktigste her, er hva man tar med seg videre. Hva var det som gikk galt? Hvorfor fikk jeg det ikke til? Hva var det som førte til dette? Bruk dette som utgangspunkt og lær av det. Våg å ta nye sjanser!

 

“If you don’t build your dream, someone will hire you to build theirs.” – Tony Gaskins

Dette gjelder ikke bare store drømmer, men også små drømmer. Det som har noe å si, må være den drømmen som betyr noe for deg. Hva er ditt ønske? Hvor er din plass? Hva er det som skal til for at du skal fungere best mulig? Hva ser du for deg at du jobber med i 1 års, 5 års eller 25 års perspektiv?

 

 “The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.” – Walter Bagehot

Mange bruker dette som motivasjon og ønsker å bevise at andre tar feil. Jeg er mer opptatt av at du skal ikke la noen andre begrense deg. Det er ikke lett å vite om man kan få til noe før man faktisk har gjort det. Motivasjonen bør være at du gjør det fordi du selv har lyst og ikke fordi andre sier at du ikke kan gjøre det. Ikke la andre dirigere livet ditt.

 

“You don’t have to see the whole staircase, just take the first step.” MLK Jr.

Denne her er veldig viktig. Hade jeg visst på forhånd hvor mye arbeid det lå bak valgene jeg har tatt frem til nå, så hadde jeg nok gitt opp før jeg startet. Men det er noe med at veien blir til mens man går. Ikke være redd for å ta det første steget!

 

“If opportunity doesn’t knock, then build a door.” – Milton Berle

Det er veldig få som får alt servert på fanget. Hvis ikke muligheten er der, skap den selv.

 

 “Take risks: if you win, you will be happy; if you lose, you will be wise.” -Unknown

Vinn-vinn situasjon.

 

“People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing – that’s why we recommend it daily.” -Zig Ziglar

Trenger jeg å si noe mer?

 

LYKKE TIL MED JOBBSØKINGA DU OGSÅ!

Ps. Si ifra hvis du har tips til meg!